Babciny sposób na puszyste kotlety schabowe. Sekret tkwi w dwóch składnikach

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
57
Udostępnij
Dzięki folii spożywczej w mięsie nie będzie dziur, a w kuchni bałaganiu
Dzięki folii spożywczej w mięsie nie będzie dziur, a w kuchni bałaganiu123RF/PICSEL
  • Chyba każdy z nas wspomina babciną kuchnię w samych superlatywach. Dawne przepisy i tajne składniki są przekazywane kolejnym pokoleniom. 
  • Teraz także wy możecie przygotować puszyste kotlety jak z babcinej kuchni. Wystarczy czosnek i mleko.

Puszyste kotlety schabowe - składniki

  • 6 kawałków mięsa
  • 1 szklanka mleka
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól, pieprz, bułka tarta i olej

Babciny sposób na puszyste kotlety schabowe

  1. Mięso rozbijamy na szerokie, cienkie płaty, posypujemy obustronnie pieprzem i solą do smaku.
  2. Czosnek obieramy, ząbki kroimy drobno w plasterki, a następnie w misce przekładamy je na przemian z mięsem.
  3. Naczynie zalewamy przygotowaną porcją mleka, po czym miskę wstawiamy do lodówki. Aby mleko i czosnek wykonały swoje zadanie, daj im minimum 2 godziny, a najlepiej około 8.
  4. Po upływie tego czasu, kawałki mięsa wyciągamy pojedynczo. Obtaczamy plastry w bułce tartej, mocno dociskając, żeby panierka dobrze przywierała.
  5. Wykładamy kotlety na rozgrzany olej na patelni, smażymy do zezłocenia z obu stron.
  6. Gotowe podajemy według uznania. Zalecamy z ziemniakami oraz ulubioną surówką. 
Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotlety
Watermark Video
Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria KulinariaInteria Kulinaria
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
36
Super
relevant
14
Hahaha
haha
4
Szok
shock
2
Smutny
sad
1
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
57
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na