Barszcz czerwony jak z wykwintnej restauracji. Od lat doprawiam go tym samym

Martyna Bednarczyk

Oprac.: Martyna Bednarczyk

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Szok
shock
520
Udostępnij
Jak doprawić barszcz czerwony? Nie zapomnij o kluczowych przyprawach
Jak doprawić barszcz czerwony? Nie zapomnij o kluczowych przyprawach materiały prasowe

Jak doprawić barszcz czerwony?

  • czosnek - w barszczu sprawdzi się nie tylko surowy, ale także suszony. Obie wersje podbijają smak zupy, dodając jej nieco pikantności;
  • liść laurowy - wyróżnia się ziołowym i nieco gorzkawym posmakiem, a także lekko korzennym aromatem. To niezawodny dodatek do potraw ciężkostrawnych oraz niezastąpiony dodatek do wigilijnego barszczu czerwonego;
  • majeranek - niezwykle aromatyczna przyprawa, która na stałe zagościła w przepisach kuchni polskiej. Lekko słodkawy smak idealnie współgra z zupą na bazie buraków, dodając jej subtelnie ziołowej nuty;
  • ziele angielskie - jedna z najpopularniejszych przypraw, których nie może zabraknąć niemal w każdej zupie. Łączy w sobie wyczuwalne nuty kardamonu, cynamonu, goździków, pieprzu oraz gałki muszkatołowej, które w wielu domach jednoznacznie kojarzą się ze świętami.

Prosty trik na maksimum smaku

Barszcz wyszedł gorzki? Możesz go jeszcze uratować

Przejdź na