Bije na głowę zwykłą jajecznicę - ugotuj zamiast smażyć

Zdobywca Michelin zdradził przepis na idealną jajecznicę
Zdobywca Michelin zdradził przepis na idealną jajecznicę123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Daniel Patterson - wynalazca najlepszej jajecznicy

    „Zdrowie na widelcu”: Od czego zależy kolor żółtka jaja? Zdziwicie sięPolsat CafePolsat Cafe

    Najlepsza jajecznica - wynaleziona przez przypadek

    Najlepsza jajecznica - prosty przepis

    Ta metoda przypomina przygotowanie jajka w koszulce, jednak wymaga uprzedniego ubicia jaj
    Ta metoda przypomina przygotowanie jajka w koszulce, jednak wymaga uprzedniego ubicia jaj123RF/PICSEL
    1. W osobnej misce wymieszaj wybraną ilość jajek.
    2. Zagotuj wodę i intensywnie mieszając, stwórz w niej wir.
    3. Wlej ubite jajka w sam środek wiru.
    4. Przykryj na 20 sekund pokrywką.
    5. Wyjmij jajka chochlą cedzącą.
    6. Wyłóż jajka na talerz.
    7. Dopraw do smaku.