Bije na głowę zwykłą jajecznicę - ugotuj zamiast smażyć

Zdobywca Michelin zdradził przepis na idealną jajecznicę
Zdobywca Michelin zdradził przepis na idealną jajecznicę123RF/PICSEL

Daniel Patterson - wynalazca najlepszej jajecznicy

„Zdrowie na widelcu”: Od czego zależy kolor żółtka jaja? Zdziwicie sięPolsat CafePolsat Cafe

Najlepsza jajecznica - wynaleziona przez przypadek

Najlepsza jajecznica - prosty przepis

Ta metoda przypomina przygotowanie jajka w koszulce, jednak wymaga uprzedniego ubicia jaj
Ta metoda przypomina przygotowanie jajka w koszulce, jednak wymaga uprzedniego ubicia jaj123RF/PICSEL
  1. W osobnej misce wymieszaj wybraną ilość jajek.
  2. Zagotuj wodę i intensywnie mieszając, stwórz w niej wir.
  3. Wlej ubite jajka w sam środek wiru.
  4. Przykryj na 20 sekund pokrywką.
  5. Wyjmij jajka chochlą cedzącą.
  6. Wyłóż jajka na talerz.
  7. Dopraw do smaku.