Biszkopt cappuccino
Pyszne ciasto.

Składniki na 12 porcji:
- 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - cukier waniliowy, - 4 łyżeczki kakao, Masa budyniowa: - 2 budynie śmietankowe, - 1/2 l mleka, - kostka masła, - 5 dag rodzynek Masa kawowa: - 2 szklanki mleka, - 4 saszetki cappuccino, - polewa czekoladowa, - 2 'Śnieżki', - 5 łyżek żelatyny
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić pianę, w trakcie ubijania dodawać po łyżeczce cukier. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao, wymieszać. Piec ok. 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Budynie ugotować w 1/2 l mleka, przestudzić, dodać kostkę masła, rodzynki, ucierać na puszystą masę. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Zagotować mleko, rozpuścić w nim kawę, "Śnieżki" zmiksować. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Masę kawową wylać na masę budyniową, schłodzić. ozdobić polewą. 1 porcja: 370 kcal
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".