Ciasto 'PYZIA'
Kolorowo i smacznie.

Cienki biszkopt jasny:
6 jaj,- 1 szklanka cukru,- 1 szklanka mąki,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,- Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec w temp. 160-180 o C ok. 30-40 min.
Masa jabłkowa:
1 kg winnych jabłek,- 1 galaretka agrestowa,- 1 łyżka masła,- 1-2 szkl. cukru kryształu, Jabłka zetrzeć na tarce. Masło roztopić, dodać jabłka, cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 5 min. bez przykrycia.
Masa jogurtowa:
1 lt jogurtu owocowego (bez owoców),- 1 galaretka koloru jogurtu,- 1 łyżeczka żelatyny, Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką.
Bita śmietana:
1/2 l śmietany kremówki,- 2 łyżeczki żelatyny,- 3-4 łyż. cukru pudru, Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Śmietanę ubić, dodając cukier i letnią żelatynę.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt - masa jabłkowa - okrągłe biszkopty - masa jogurtowa - bita śmietana ze szprycy.