Co na obiad? Ewa Wachowicz proponuje leczo z indykiem. Oto przepis
Przepis Ewy Wachowicz na leczo z indykiem to doskonałe danie na obiadową ucztę. Prowadząca program "Ewa Gotuje" krok po kroku opisuje, jak przygotować smaczne danie z indyka, papryk, cukinii i pomidorów, przyprawione aromatycznymi ziołami. Dekoracja z bazylii podkreśla jej wygląd i nadaje ostateczny rys.
Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"
Składniki na leczo z indykiem
- ½ kg mięsa z indyka
- masło klarowane do smażenia
- 1 cebula
- 3 różnokolorowe papryki
- 2 cukinie
- 3 pomidory
- 1 szklanka przecieru pomidorowego
- 1 papryczka chili
- 1 łyżeczka estragonu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- bazylia do dekoracji

Leczo z indykiem - przygotowanie
- Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym.
- Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie.
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy.
- Wlać przecier pomidorowy. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą.
- Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut.
Na talerzu udekorować bazylią.
Polecamy również:
