Reklama

Reklama

Curry z soczewicy

Hinduski klasyk powszechnie znany we wszystkich kuchniach świata. Spróbuj, jak będzie smakował z suszoną morelą.


Składniki

  • szklanka gotowanej soczewicy
  • szklanka bulionu
  • przecier pomidorowy
  • garść suszonych moreli
  • mleczko kokosowe
  • kurkuma
  • chilli
  • sól

Reklama

Soczewicę zagotuj na sypko z odrobiną soli.

Cebulę pokrój na drobno, podsmaż. Wymieszaj z ugotowaną soczewicą, zalej bulionem, doprowadź do wrzenia. Dodaj przyprawy, wrzuć morele posiekane drobno. Gdy sos odparuje i lekko ostygnie dodaj mleczko kokosowe.

Podawaj z ryżem. Posyp świeżymi ziołami.

***
Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program


Dowiedz się więcej na temat: soczewica

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje