Dodaj do mielonych zamiast bułki tartej. Będą idealnie miękkie

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
125
Udostępnij
Trudno się dziwić, że mielone często trafiają na nasze stoły. Można przygotować je w kilka minut
Trudno się dziwić, że mielone często trafiają na nasze stoły. Można przygotować je w kilka minut123RF/PICSEL

Kotlety mielone - hit na polskich stołach

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Najdziwniejsze owoce świata
      Najdziwniejsze owoce świataInteria.tv

      Co zrobić, by kotlety mielone były miękkie?

      Kotlety mielone z kaszą jaglaną - przepis

      Składniki

      • 250 g mięsa mielonego
      • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
      • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
      • 2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki jaglanej Holle
      • nać pietruszki
      • Sól, pieprz
      • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
      • 250 g mięsa mielonego
      • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
      • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
      • 2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki jaglanej 
      • nać pietruszki
      • sól
      • pieprz
      • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
      1. Kaszę jaglaną ugotuj, pozostaw do ostudzenia. Posiekaną pietruszkę wraz z mięsem włóż do miski.
      2. Dodaj trzy łyżki tahini, kaszę, przyprawy, całość dobrze wymieszaj.
      3. Mięsa uformuj placuszki.
      4. Na patelki rozgrzej tłuszcz.
      5. Każdy z placuszków smaż przez 10 minut.  
      Przejdź na