Dodaj do mielonych zamiast bułki tartej. Będą idealnie miękkie

Trudno się dziwić, że mielone często trafiają na nasze stoły. Można przygotować je w kilka minut
Trudno się dziwić, że mielone często trafiają na nasze stoły. Można przygotować je w kilka minut123RF/PICSEL

Kotlety mielone - hit na polskich stołach

Zobacz również:

    Najdziwniejsze owoce świataInteria.tv

    Co zrobić, by kotlety mielone były miękkie?

    Kotlety mielone z kaszą jaglaną - przepis

    Składniki

    • 250 g mięsa mielonego
    • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
    • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
    • 2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki jaglanej Holle
    • nać pietruszki
    • Sól, pieprz
    • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
    • 250 g mięsa mielonego
    • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
    • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
    • 2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki jaglanej 
    • nać pietruszki
    • sól
    • pieprz
    • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
    1. Kaszę jaglaną ugotuj, pozostaw do ostudzenia. Posiekaną pietruszkę wraz z mięsem włóż do miski.
    2. Dodaj trzy łyżki tahini, kaszę, przyprawy, całość dobrze wymieszaj.
    3. Mięsa uformuj placuszki.
    4. Na patelki rozgrzej tłuszcz.
    5. Każdy z placuszków smaż przez 10 minut.