Dodaj nieoczywisty składnik do biszkoptu. Wyrośnie cudownie puszysty

Joanna Leśniak

Oprac.: Joanna Leśniak

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
208
Udostępnij
Dobry biszkopt wymaga odpowiedniej temperatury składników i cierpliwości
Dobry biszkopt wymaga odpowiedniej temperatury składników i cierpliwości123RF/PICSEL

Biszkopt to król uniwersalnych wypieków

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką
Watermark Video
Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria

Sekret cukierników, czyli dlaczego warto dodać ocet do biszkoptu?

Biszkopt pasuje do różnych okazji
Biszkopt pasuje do różnych okazji123RF/PICSEL

Przepis na biszkopt z octem

  • 150 g mąki tortowej,
  • 100 g mąki ziemniaczanej,
  • 160 g cukru pudru,
  • 6 jajek,
  • 6 g proszku do pieczenia,
  • 15 ml octu — to odpowiednik 1 łyżki stołowej.
  • Białka precyzyjnie oddziel od żółtek.
  • Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia i octem, aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Białka ubij na sztywno. Możesz dodać do nich szczyptę soli.
  • Małymi porcjami dodawaj cukier puder.
  • Białka połącz z żółtkami i całość zmiksuj.
  • Obie mąki przesiej i stopniowo wsypuj do masy.

Zobacz również:

    Co zrobić, żeby biszkopt nie opadł?

    emptyLike
    Lubię to
    Lubię to
    like
    120
    Super
    relevant
    50
    Hahaha
    haha
    16
    Szok
    shock
    11
    Smutny
    sad
    5
    Zły
    angry
    6
    Lubię to
    like
    Super
    relevant
    208
    Udostępnij
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Przejdź na