Zamknij smak pomidorów i papryki w słoiku. Zimną zadziała jak wehikuł czasu

Sos pomidorowo-paprykowy najlepiej zrobić we wrześniu, by zimą cieszyć się jego głębokim smakiem
Sos pomidorowo-paprykowy najlepiej zrobić we wrześniu, by zimą cieszyć się jego głębokim smakiem123RF/PICSEL

Do czego wykorzystać sos pomidorowo-paprykowy?

Zobacz również:

    Sos pomidorowo-paprykowy - przepis

    • duża, czerwona papryka - 5 sztuk,
    • duża, żółta papryka - 3 sztuki,
    • pomidory - 3 kg,
    • cebula - 2 sztuki,
    • czosnek - jedna, cała główka,
    • pieprz mielony - jedna łyżeczka,
    • słodka papryka w proszku - jedna łyżeczka,
    • suszone oregano - trzy łyżeczki,
    • suszony majeranek - dwie łyżeczki,
    • ocet 10 proc. - cztery łyżki stołowe,
    • cukier - dwie łyżki stołowe,
    • olej - dwie łyżki stołowe,

    Sos pomidorowo-paprykowy - przygotowanie krok po kroku 

    Sos pomidorowo-paprykowy smakuje obłędnie i jest bardzo zdrowy
    Sos pomidorowo-paprykowy smakuje obłędnie i jest bardzo zdrowy123RF/PICSEL