Zamknij smak pomidorów i papryki w słoiku. Zimną zadziała jak wehikuł czasu

Łukasz Piątek

Oprac.: Łukasz Piątek

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
204
Udostępnij
Sos pomidorowo-paprykowy najlepiej zrobić we wrześniu, by zimą cieszyć się jego głębokim smakiem
Sos pomidorowo-paprykowy najlepiej zrobić we wrześniu, by zimą cieszyć się jego głębokim smakiem123RF/PICSEL

Do czego wykorzystać sos pomidorowo-paprykowy?

Sos pomidorowo-paprykowy - przepis

  • duża, czerwona papryka - 5 sztuk,
  • duża, żółta papryka - 3 sztuki,
  • pomidory - 3 kg,
  • cebula - 2 sztuki,
  • czosnek - jedna, cała główka,
  • pieprz mielony - jedna łyżeczka,
  • słodka papryka w proszku - jedna łyżeczka,
  • suszone oregano - trzy łyżeczki,
  • suszony majeranek - dwie łyżeczki,
  • ocet 10 proc. - cztery łyżki stołowe,
  • cukier - dwie łyżki stołowe,
  • olej - dwie łyżki stołowe,

Sos pomidorowo-paprykowy - przygotowanie krok po kroku 

Sos pomidorowo-paprykowy smakuje obłędnie i jest bardzo zdrowy
Sos pomidorowo-paprykowy smakuje obłędnie i jest bardzo zdrowy123RF/PICSEL
zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
138
Super
relevant
30
Hahaha
haha
12
Szok
shock
14
Smutny
sad
5
Zły
angry
5
Lubię to
like
Super
relevant
204
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na