Domowe oponki

Aktualizacja
Domowe oponki smakują wspaniale. Najlepiej podawać je od razu!
Domowe oponki smakują wspaniale. Najlepiej podawać je od razu!123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 kg półtłustego twarogu
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 2 łyżki śmietany
  • 1/4 kostki margaryny do pieczenia
  • 1 dowolny zapach do ciast
  • cukier puder
  • olej
1 godz. 0 min
4
Szkoda by było, gdyby środki się zmarnowały, warto je też wykorzystać
Szkoda by było, gdyby środki się zmarnowały, warto je też wykorzystać123RF/PICSEL
Zmysłowe smaki: Oponki seroweINTERIA.TVInteria.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?