Egzotyczny przysmak wkracza na salony. Ma mało kalorii i wspomaga trawienie

Czy pasta z tamaryndowca jest zdrowa? Egzotyczny przysmak wkracza na salony
Czy pasta z tamaryndowca jest zdrowa? Egzotyczny przysmak wkracza na salony123RF/PICSEL

Jak smakuje pasta tamaryndowa? Hit indyjskiej i tajskiej kuchni

Czy pasta z tamaryndowca jest zdrowa? Zaskakuje swoim składem

  • miedź,
  • żelazo,
  • potas,
  • cynk,
  • selen,
  • magnez.

Do czego można wykorzystać pastę z tamaryndowca? Zaproś do kuchni i eksperymentuj

Do czego można wykorzystać pastę z tamaryndowca? Zaproś do kuchni i eksperymentuj
Do czego można wykorzystać pastę z tamaryndowca? Zaproś do kuchni i eksperymentujCanvaProINTERIA.PL

Co można zrobić z pastą z tamaryndowca? Nie bój się po nią sięgać

  • Połącz z olejem, miodem, octem i innymi, ulubionymi przyprawami, by uzyskać oryginalny sos do sałatek.
  • Złącz z czosnkiem, imbirem, chili, sosem sojowym lub miodem, by stworzyć sos o bogatym smaku - idealny do warzyw, ryb czy mięs.
  • Zmieszaj z czosnkiem, imbirem, chili, sosem sojowym czy olejem, by otrzymać marynatę do mięs, ryb czy warzyw. Nadasz potrawie intensywny, słodko-kwaśny smak.
  • Wzbogać desery - zyskają wówczas ciekawy, słodko-kwaśny smak.
  • Dodaj do wody z cytryną, miodem i lodem, by uzyskać orzeźwiającą, słodko-kwaśną lemoniadę. I pij bez obaw.
Dietetyk: W Polsce jest tolerowanie słodyczy i zachęcanie do ich jedzeniaINTERIA.PL
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?