Fasola po indyjsku

Aktualizacja

Fasola po indyjsku to orientalne danie na szybko z dodatkiem tego, co akurat zalega w spiżarce. Zimowe zapasy warto wyjeść, zanim lato zagości na talerzu. Fasola po indyjsku zaskoczy cię ciekawą gamą smaków i zapachów.

Fasola po indyjsku to zbilansowany obiad
Fasola po indyjsku to zbilansowany obiad123RF/PICSEL

Fasola po indyjsku - przygotowanie

1. W głębokim rondlu duś cebulę pokrojoną w pióra i zmiażdżony czosnek. Gdy będą złociste, wsyp zawartość puszek, z kukurydzy odlej zalewę, ale z fasoli nie będzie to konieczne. Zawiesina spod fasoli, doda smaku całości.

2. Gotuj 5 minut, dolej szklankę passaty i dodaj przyprawy. Doprowadź do wrzenia, intensywnie mieszając.

3. Podawaj z sypkim ryżem.

Co jeszcze można przygotować z fasoli? Sprawdź:

Curry fasolowe
Zobacz także: 

"Ewa gotuje": Granola z bananem i jogurtem oraz batoniki kokosowePolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas