Reklama

Reklama

Fasola po indyjsku

Fasola po indyjsku to orientalne danie na szybko z dodatkiem tego, co akurat zalega w spiżarce. Zimowe zapasy warto wyjeść, zanim lato zagości na talerzu. Fasola po indyjsku zaskoczy cię ciekawą gamą smaków i zapachów.

Składniki

  • Puszka fasoli
  • Puszka kukurydzy
  • cebula
  • Passata pomidorowa
  • czosnek
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • garam masala
  • ryż

Fasola po indyjsku - przygotowanie

1. W głębokim rondlu duś cebulę pokrojoną w pióra i zmiażdżony czosnek. Gdy będą złociste, wsyp zawartość puszek, z kukurydzy odlej zalewę, ale z fasoli nie będzie to konieczne. Zawiesina spod fasoli, doda smaku całości. 

2. Gotuj 5 minut, dolej szklankę passaty i dodaj przyprawy. Doprowadź do wrzenia, intensywnie mieszając.

3. Podawaj z sypkim ryżem.

Co jeszcze można przygotować z fasoli? Sprawdź:

Gulasz z fasolą i papryką

Reklama

Fasola w sosie pomidorowym

Curry fasolowe
Zobacz także: 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje