Frytki z marchewki

Aktualizacja

Frytki z marchewki to zdrowa alternatywa dla klasycznych ziemniaczanych frytek. Jeśli poszukujesz smacznej i lekkiej przegryzki, to frytki z marchewki są doskonałym wyborem.

Frytki z marchewki to idealna alternatywna dla zwykłych frytek
Frytki z marchewki to idealna alternatywna dla zwykłych frytek 123RF/PICSEL

Frytki z marchewki - przygotowanie

1. Marchewki umyj, obierz i pokrój w słupki (około 1-1,5 cm). Osusz je ręcznikiem papierowym i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.

2. Skrop oliwą, posyp ziołami. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 25 minut (opcja termoobieg).

3. Przygotuj sól ziołową: utrzyj w moździerzu sól, skórkę z cytryny i listki bazylii, posyp frytki według uznania.

4. Podawaj je do mięsnych dań lub jako przekąskę solo.

Sprawdź też te przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Zalewajka na białej kiełbasiePolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas