Genialny patent na idealnie miękkie i chrupiące kotlety schabowe

Aby kotlety schabowe były odpowiednio miękkie, konieczne jest umiejętne ich rozbicie
Aby kotlety schabowe były odpowiednio miękkie, konieczne jest umiejętne ich rozbicie 123RF/PICSEL

Co zrobić, żeby schabowe były miękkie?

Jak dobrze przyprawić kotlety schabowe?

  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
  • łyżeczkę papryki słodkiej
  • łyżeczkę musztardy
Zanim zapanierujesz kotlety, koniecznie namocz je w mleku
Zanim zapanierujesz kotlety, koniecznie namocz je w mleku 123RF/PICSEL

Jak zrobić idealnego kotleta schabowego?

Pamiętaj, aby mięso kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz
Pamiętaj, aby mięso kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz123RF/PICSEL
  1. Po wyjęciu schabu z mlecznej marynaty osusz go ręcznikiem papierowym, a następnie przygotuj bułkę tartą, mąkę oraz jajko.
  2. Następnie na patelnię wlej olej, by w międzyczasie mógł się dobrze nagrzać.
  3. Kawałki mięsa możesz jeszcze odrobinę posolić z jednej strony, następnie obtaczaj je w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i od razu kładź na dobrze rozgrzany tłuszcz.
  4. Smaż na złocisty kolor z obu stron.
Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?