Gulasz z fasolą

Pyszne danie jednogarnkowe

Gulasz podaj z chlebem
Gulasz podaj z chlebem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa
  • 200 g kiełbasy
  • 1/2 kg fasoli jaś
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • cząber, sól, pieprz
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

1. Fasolę namocz dzień wcześniej. Namoczoną ugotuj.
2.Mięso pokrój w kostkę.
3. Na patelni podsmaż mięso i kiełbasę. Przy końcu smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, również przysmaż.
4. Kiedy fasola będzie już prawie miękka, dodaj do niej mięso, cebulę i koncentrat pomidorowy. Przypraw
5. Gotuj do miękkości.

Chow mein z kurczakiemInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas