Reklama

Reklama

Indyk z warzywami

Indyk z warzywami to łatwy, szybki i zdrowy obiad. Nie wymaga stania przy kuchni, przygotowuje się w zasadzie sam. Indyk z warzywami to świetny wybór dla każdego, kto ceni sobie szybkie, zdrowe posiłki.

Składniki

  • 500 g filetu z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule czerwone
  • 200 g cukinii
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Indyk z warzywami - przygotowanie

1. Przygotować warzywa - czosnek obrać, paprykę pokroić w paski, cukinię w plasterki, cebulę w ćwiartki. Mięso podzielić na 3 części.

2. W rękawie do pieczenia układać pokrojone mięso, spryskać oliwą, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem, ułożyć połowę warzyw, przykryć kolejny kawałkiem mięsa, ponownie spryskać oliwą i przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem, ułożyć drugą część warzyw, na samej górze położyć mięso i zamknąć rękaw.

3. Piec 40 minut w 180 stopniach przy grzaniu góra-dół, podawać na ciepło.

Lubisz indyka? Sprawdź inne przepisy z nim w roli głównej:

Reklama

Gulasz z indyka

Pieczony indyk

Aromatyczna pierś z indyka

Zobacz też:




INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: indyk | warzywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje