Indyk z warzywami
Indyk z warzywami to łatwy, szybki i zdrowy obiad. Nie wymaga stania przy kuchni, przygotowuje się w zasadzie sam. Indyk z warzywami to świetny wybór dla każdego, kto ceni sobie szybkie, zdrowe posiłki.
Indyk z warzywami - przygotowanie
1. Przygotować warzywa - czosnek obrać, paprykę pokroić w paski, cukinię w plasterki, cebulę w ćwiartki. Mięso podzielić na 3 części.
2. W rękawie do pieczenia układać pokrojone mięso, spryskać oliwą, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem, ułożyć połowę warzyw, przykryć kolejny kawałkiem mięsa, ponownie spryskać oliwą i przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem, ułożyć drugą część warzyw, na samej górze położyć mięso i zamknąć rękaw.
3. Piec 40 minut w 180 stopniach przy grzaniu góra-dół, podawać na ciepło.
Lubisz indyka? Sprawdź inne przepisy z nim w roli głównej:
Zobacz też: