Jak ugotować kalafior? Triki, które każdy kucharz powinien znać

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Zły
angry
12
Udostępnij
Gotowanie kalafiora krok po kroku
Gotowanie kalafiora krok po kroku123RF/PICSEL

Jak kupować kalafior?

  • Różyczki kalafiora powinny mieć jednolitą, jasną barwę. Jakiekolwiek ciemniejsze przebarwienia to sygnał alarmowy.
  • Przyjrzeć się trzeba również liściom. Zwiotczałe z żółtymi plamami świadczą o tym, że kalafior czasy świetności ma już dawno za sobą i nie powinniśmy zabierać go do domu. Wybierać należy egzemplarze o sprężystych i zielonych liściach.
  • Pamiętaj, by nie kupować na zapas. Kalafiora w lodówce można przechowywać nie dłużej niż trzy dni, więc postaraj się zużyć go jak najwcześniej. Dzięki temu uzyskasz również najlepszy smak.

Jak gotować kalafior? Podstawowe informacje

Gotowany kalafior okaże się smaczną bazą do bardziej złożonych specjałów
Gotowany kalafior okaże się smaczną bazą do bardziej złożonych specjałów123RF/PICSEL

Dlaczego kalafior śmierdzi podczas gotowania?

Co zrobić, żeby kalafior nie był gorzki?

Dlaczego warto jeść kalafior?

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Jak zrobić puree z kalafiora?
      Jak zrobić puree z kalafiora?Interia KulinariaInteria Kulinaria
      Przejdź na