Jak wyleczyć z raka za pomocą kefiru?

Utrzymanie dobrego stanu zdrowia to główny cel każdego z nas. W tym celu wiele osób spędza sporo czasu na wspieraniu swojego zdrowia oraz zdrowia swoich najbliższych. Niestety, pomimo tych wysiłków, ludzie regularnie zapadają na poważne choroby. Jedną z nich jest zmora (i epidemia) naszych czasów, czyli rak. Choroba ta zabija miliony ludzi każdego roku, a medycyna ciągle nie potrafi jej skutecznie wyeliminować. Jednak jest nadzieja. Postęp medycyny wschodu oraz medycyny tradycyjnej umożliwił spowolnienie oraz zatrzymanie rozwoju wielu rodzajów raka. Ważnym elementem wspomagającym kuracje przeciwnowotworowe jest dieta, a zwłaszcza produkty posiadające właściwości probiotyczne. Jednym z takich produktów, jest pyszny oraz zdrowy napój o nazwie kefir. Udowodniono jego skuteczność w zwalczaniu wielu różnych chorób, a jego wpływ na raka został bardziej szczegółowo opisany w poniższych paragrafach.

kefir własności
kefir własności© Photogenica
kefir zrowie
© Photogenica

Kefir, jako napój sfermentowany, zawiera wiele korzystnych dla zdrowia substancji. Stosunkowo łatwo go zrobić. Wystarczy mieć ziarna kefirowe. Są łatwo dostępne w sklepach ze zdrową żywnością lub online. Ziarna kefirowe należy połączyć z dowolnie wybranym mlekiem i pozostawić do fermentacji na odpowiedni czas. Następnie można się już delektować uzyskanym napojem, lub wykorzystać go w jednym z tysięcy przepisów.

Czy kefir potrafi zwalczyć raka?

kefir na raka
© Photogenica

Odpowiedź na to pytanie brzmi: zdecydowanie tak! Kolejne badania dostarczają dowodów na to, że spożywanie kefiru posiada właściwości przeciwrakowe.

Przykładem są intensywne badania skupione na kwestii właściwości kefiru, przeprowadzone przez Narodowe Instytuty Zdrowia w Stanach Zjednoczonych. Jedno z tych badań dotyczyło niebezpiecznego raka znanego pod nazwą ostra białaczka limfoblastyczna. Choroba ta atakuje krwinki białe, przez co niszczy układ odpornościowy człowieka.

Podczas tego badania komórki rakowe wystawiono na kontakt z kefirem o zróżnicowanym poziomie. Po pewnym czasie ponownie zbadano wspomniane komórki rakowe. Za każdym razem uzyskano zaskakujące i zachęcające rezultaty. Jedno z badań doprowadziło do wniosku, że kefir bardzo skutecznie zapobiega wzrostowi oraz namnażaniu się komórek nowotworowych! Picie kefiru to zatem jeden z najsmaczniejszych sposobów ochrony przed rakiem jakie istnieją.

Kefir z wodą kokosową i cynamonem

kefir z cynamonem i wodą kokosową
© Photogenica

A teraz chcemy zaprezentować przepis na pyszny napój na bazie kefiru, który łatwo przygotować i który na pewno zasmakuje każdemu. Osoby mające wrażliwy organizm lub cierpiące na choroby przewlekłe powinny skonsultować ze swoim lekarzem wszelkie zmiany w swojej diecie.

Składniki potrzebne do wykonania tego napoju to po prostu woda kokosowa, ziarna kefirowe oraz laska cynamonu. Wodę kokosową umieść w wysterylizowanym słoju. Dodaj ziarna kefirowe, a następnie laskę cynamonu. Pozostaw do fermentacji na około 12 godzin w temperaturze pokojowej wynoszącej około 21 stopni Celsjusza. Pojawienie się charakterystycznych bąbelków informuje, że napój jest prawie gotowy.

Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że rak może zaatakować w każdej chwili. Stosując broń w postaci jedzenia, takiego jak kefir jesteśmy w stanie stawić mu czoła.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas