Jak zrobić pyszną jajecznicę? Poznaj niezawodny trik

Jajecznica wymaga odpowiedniego przygotowania
Jajecznica wymaga odpowiedniego przygotowania123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść jajecznicę?

Trik na wyborną jajecznicę

Jajecznica zawiera wiele cennych składników dla organizmu
Jajecznica zawiera wiele cennych składników dla organizmu123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Przepis na jajecznicę

    • trzy jajka,
    • sól i pieprz,
    • masło lub olej do smażenia,
    • do smaku: pół pomidora, szczypta lubczyku i odrobina cebuli.
    1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj masło lub olej.
    2. Gdy tłuszcz się rozpuści, podsmaż cebulkę, a potem wbij jajka na patelnię.
    3. Smaż je przez minutę na średnim ogniu, a następnie mieszaj delikatnie szpatułką, aż jajka lekko się zetną i uformują na jajecznicę.
    4. Kontynuuj smażenie, mieszając delikatnie, aż jajecznica nabierze odpowiedniej konsystencji.
    5. Możesz dodać do jajecznicy swoje ulubione dodatki: np. pomidory i lubczyk, aby nadać jej smaku i koloru. Smacznego!
    Dieta przy anemii. Warto pamiętać o witaminie CInteria.tv