Jak zupę pomidorową gotuje Magda Gessler? Dodaje nietypowy składnik
Zupa pomidorowa to wyborne danie, które warto podkreślić odpowiednimi dodatkami. To sprawi, że potrawa będzie smakować wyborniej. Co warto dodać do pomidorówki? Jakimi radami dzieli się Magda Gessler? Podpowiadamy.
Co dodaje do zupy pomidorowej Magda Gessler?
Polska restauratorka postanowiła podzielić się przepisem na zupę pomidorową. Jako właścicielka kilku restauracji w Polsce z pewnością ma wyczucie smaku. Magdę Gessler można też spotkać w takich programach kulinarnych jak "Kuchenne rewolucje" czy "MasterChef". Co poleca, by nadać głębszy smak i bardziej aromatyczny zapach pomidorówce? Restauratorka dodaje sok z kapusty kiszonej. Choć pomysł ten może się wydawać dość nietypowy, to warto go wypróbować.
Przepis na zupę pomidorową Magdy Gessler
By przygotować wyborną zupę pomidorową, przygotuj kilka składników.
- 500 gramów żeberek wieprzowych
- trzy marchewki
- dwa korzenie pietruszki
- por
- cebula
- dwa ząbki czosnku
- kawałek selera
- liść laurowy
- dwa ziarna ziela angielskiego
- 400 gramów dojrzałych pomidorów
- 50 mililitrów soku z kapusty kiszonej
- natka pietruszki
- dwie łyżki masła
- cukier
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Na początku trzeba dokładnie umyć żeberka pod bieżącą wodą.
- Do garnka wlej zimną wodę i dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie.
- Wywar gotuj na małym ogniu i zbieraj szumowiny.
- Dodaj włoszczyznę i zostaw na gazie przez godzinę.
- W tym czasie sparz pomidory, dołóż cukru i smaż na patelni przez kilka minut.
- Po upływie godziny dodaj do zupy sok z kapusty i pomidorową mieszankę.
Zupę gotuj jeszcze przez chwilę, a na koniec dodaj cukier, sól oraz pieprz.
Zobacz: