Jak zupę pomidorową gotuje Magda Gessler? Dodaje nietypowy składnik

Magda Gessler serwuje pyszną zupę pomidorową
Magda Gessler serwuje pyszną zupę pomidorową123RF/PICSEL/TRICOLORSEast News

Co dodaje do zupy pomidorowej Magda Gessler?

Przepis na zupę pomidorową Magdy Gessler

Zupa pomidorowa to świetny pomysł na obiad
Zupa pomidorowa to świetny pomysł na obiad123RF/PICSEL
  • 500 gramów żeberek wieprzowych
  • trzy marchewki
  • dwa korzenie pietruszki
  • por
  • cebula
  • dwa ząbki czosnku
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • dwa ziarna ziela angielskiego
  • 400 gramów dojrzałych pomidorów
  • 50 mililitrów soku z kapusty kiszonej
  • natka pietruszki
  • dwie łyżki masła
  • cukier
  • sól, pieprz
  1. Na początku trzeba dokładnie umyć żeberka pod bieżącą wodą.
  2. Do garnka wlej zimną wodę i dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie.
  3. Wywar gotuj na małym ogniu i zbieraj szumowiny.
  4. Dodaj włoszczyznę i zostaw na gazie przez godzinę.
  5. W tym czasie sparz pomidory, dołóż cukru i smaż na patelni przez kilka minut.
  6. Po upływie godziny dodaj do zupy sok z kapusty i pomidorową mieszankę.