Jedz, a obniżysz poziom złego cholesterolu. Polacy niemal zapomnieli o tym owocu

Polacy nie doceniają jego właściwości. Pomoc w odchudzaniu to dopiero początek
Polacy nie doceniają jego właściwości. Pomoc w odchudzaniu to dopiero początek123RF/PICSEL

Czy agrest jest zdrowy? Pomoc w odchudzaniu to dopiero początek

Na co jest dobry agrest? Polacy zupełnie nie doceniają jego właściwości
Na co jest dobry agrest? Polacy zupełnie nie doceniają jego właściwości123RF/PICSEL

Ile kalorii ma garść agrestu?

Czy agrest jest zdrowy? To bogactwo witamin i minerałów
Czy agrest jest zdrowy? To bogactwo witamin i minerałów123RF/PICSEL

Jak powinno się jeść agrest? Oto kto może jeść agrest

Dżem z agrestu: właściwości. Koleżanki będą pytać o przepis

Co można zrobić z dojrzałego agrestu? Ten dżem pokochały kucharki
Co można zrobić z dojrzałego agrestu? Ten dżem pokochały kucharki123RF/PICSEL
  • kilogram agrestu,
  • sok z jednej cytryny,
  • trzy czwarte szklanki wody,
  • około pół kilograma cukru.
  1. Agrest oczyść, usuń szypułki, wypłucz i pozostaw do osuszenia.
  2. Wyciśnij sok z jednej cytryny.
  3. Przygotuj garnek. Wsyp do niego cukier, nalej wodę, zagotuj. Mieszaj co jakiś czas, aby nie doprowadzić do przypalenia.
  4. Do syropu dodaj owoce i sok z cytryny.
  5. Jak smażyć drzem z agrestu? Całość smaż przez około godzinę, mieszając od czasu do czasu.
  6. Przelej do czystych, wyparzonych słoików. Zapasteryzuj. Gotowe!
Agrest chroni wzrok, ale to nie jedyna jego zaletaINTERIA.TVInteria.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?