Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kiszonki mają zbawienny wpływ na nasz układ trawienny i są bardzo cenione w diecie. Dlatego doskonałym pomysłem na obiad jest kapuśniak z kiszonej kapusty. To tradycyjna polska zupa, którą znamy od stuleci. Kapuśniak z kiszonej kapusty według naszego przepisu uwiedzie cię smakiem i aromatem.
Kapuśniak z kiszonej kapusty - przygotowanie
Przygotować trzylitrowe naczynie żaroodporne - włożyć do niego posiekaną cebulę i czosnek, dusić w oleju przez 3 minuty.
Dodać pokrojoną kapustę kwaszoną, obraną i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojony na drobną kostkę baleron oraz włożyć umyte żeberka, przyprawy i zalać to wodą.
Gotować pod przykryciem 20 minut. W połowie ustawionego czasu obrócić naczynie.
Wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Przed podaniem dodać śmietanę.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: