Kapuśniak z kiszonej kapusty

Aktualizacja

Kiszonki mają zbawienny wpływ na nasz układ trawienny i są bardzo cenione w diecie. Dlatego doskonałym pomysłem na obiad jest kapuśniak z kiszonej kapusty. To tradycyjna polska zupa, którą znamy od stuleci. Kapuśniak z kiszonej kapusty według naszego przepisu uwiedzie cię smakiem i aromatem.

Kapuśniak z kiszonej kapusty to zupa pożywna i bardzo sycąca
Kapuśniak z kiszonej kapusty to zupa pożywna i bardzo sycąca 123RF/PICSEL

Kapuśniak z kiszonej kapusty - przygotowanie

Przygotować trzylitrowe naczynie żaroodporne - włożyć do niego posiekaną cebulę i czosnek, dusić w oleju przez 3 minuty. 

Dodać pokrojoną kapustę kwaszoną, obraną i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojony na drobną kostkę baleron oraz włożyć umyte żeberka, przyprawy i zalać to wodą.

Gotować pod przykryciem 20 minut. W połowie ustawionego czasu obrócić naczynie. 

Wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Przed podaniem dodać śmietanę.   

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

Przepis na kapuśniak z frankfurterkamiInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas