Keczup z pomidorów? Zapomnij! Ten z buraka jest o niebo lepszy
Keczup z buraka? To nic trudnego. Zrobisz go w kilka minut. Idealnie nadaje się do kanapek czy jako główny składnik sosu. Zaskoczy nawet najbardziej wymagającego smakosza. Masz ochotę spróbować? Oto przepis na keczup z buraka z chili
Keczup z buraka - dla tych, co lubią poznawać nowe smaki
Jeśli lubicie odkrywać nowe smaki, spróbujcie wymienić pomidory na buraki. Ten domowy keczup z buraka i chili zaskoczy nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również ostrością. Możesz podać go do kiełbasek czy tostów, albo po prostu zrobić z niego sos.
Przepis na keczup z buraka
Składniki na keczup z buraka:
- ugotowany burak
- papryczka chili
- łyżeczka kolendry
- szczypta płatków chili
- łyżeczka cukru trzcinowego
- łyżka octu
- 2 łyżki wody
Jak przygotować keczup z buraka?
- Zacznij od pokrojenia na drobne kawałki papryczki chili. Następnie pokrój w drobną kostkę ugotowanego wcześniej buraka
- Warzywa przełóż do miski, dodaj do nich wszystkie przyprawy, ocet i wodę
- Wszystko dokładnie zblenduj i przełóż do słoiczków
Gotowe. Smacznego!
Jeśli lubisz gotować, polecamy również: