Reklama

Reklama

Keczup z pomidorów? Zapomnij! Ten z buraka jest o niebo lepszy

Keczup z buraka? To nic trudnego. Zrobisz go w kilka minut. Idealnie nadaje się do kanapek czy jako główny składnik sosu. Zaskoczy nawet najbardziej wymagającego smakosza. Masz ochotę spróbować? Oto przepis na keczup z buraka z chili

Keczup z buraka - dla tych, co lubią poznawać nowe smaki

Tost bez keczupu? W wielu przypadkach to nie przejdzie. Keczup stał się ulubionym dodatkiem nie tylko do wspomnianych tostów, zapiekanek czy frytek. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego smażonych pierogów czy po prostu kanapek. Coraz więcej osób rezygnuje z gotowych produktów. Nic dziwnego. Przepis na domowy keczup nie jest skomplikowany, a za niewielkie pieniądze możemy przygotować zapas naszego ulubionego dodatku. 

Jeśli lubicie odkrywać nowe smaki, spróbujcie wymienić pomidory na buraki. Ten domowy keczup z buraka i chili zaskoczy nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również ostrością. Możesz podać go do kiełbasek czy tostów, albo po prostu zrobić z niego sos. 

 Przepis na keczup z buraka

Składniki na keczup z buraka:

  • ugotowany burak
  • papryczka chili
  • łyżeczka kolendry
  • szczypta płatków chili
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • łyżka octu
  • 2 łyżki wody

Jak przygotować keczup z buraka? 

Reklama

  1. Zacznij od pokrojenia na drobne kawałki papryczki chili. Następnie pokrój w drobną kostkę ugotowanego wcześniej buraka
  2. Warzywa przełóż do miski, dodaj do nich wszystkie przyprawy, ocet i wodę 
  3. Wszystko dokładnie zblenduj i przełóż do słoiczków 

Gotowe. Smacznego! 

Jeśli lubisz gotować, polecamy również:

Ten sekret znały już nasze babcie. Tak zrobić idealne naleśniki

Sekret Magdy Gessler na mielone. Ważny jeden składnik 


INTERIA.TV
Dowiedz się więcej na temat: keczup własnej roboty

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy