Składniki na 2 porcje: - 6 krewetek, - łyżka oleju, - puszka (425) mleczka kokosowego, - 200 ml bulionu rybnego, - 5 g świeżego imbiru, - pół papryczki chilli, - limonka, - 3 łyżki chińskiego sosu rybnego, - sól pęczek zielonej cebulki, - 3 gałązki kolendry, Przygotowanie: Krewetki obsmażać na oleju ok. minutę z każdej strony. Mleczko kokosowe zagotować z bulionem rybnym i gotować 2-3 minuty. Imbir obrać i zetrzeć do zupy. Chilli wypestkować pokroić w cienkie krążki i dodać do zupy. Limonkę przekroić. Połowę pokroić w plasterki, z drugiej połowy wycisnąć sok. Zupę doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki i solą. Zieloną cebulkę grubo pokroić i dodać do zupy wraz z krewetkami. Gotować jeszcze 3-5 minut. Zupę dekorować listkami kolendry i plasterkami limonki. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 710 kJ/170 kcal