Dziadek robił co roku. Pieczony pasztet z grzybami idealny na święta

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Pyszny, rozpływający się pieczony pasztet z grzybami - warto by znalazł się na świątecznym stole
Pyszny, rozpływający się pieczony pasztet z grzybami - warto by znalazł się na świątecznym stoleCanvaProINTERIA.PL

Doskonała przekąska do chleba na święta

Zobacz również:

Pieczony pasztet z grzybami Dziadka - przepis

  • 1 kg mięsa wieprzowe i wołowe
  • 10 szt. suszonych grzybów
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 200 g podgardla wieprzowego
  • 2 kajzerki
  • 2 jajka
  • cebula
  • włoszczyzna
  • 3 liście laurowe
  • 3kulki ziela angielskiego
  • 6 kulek pieprzu czarnego
  • 3 ziarna jałowca
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • 700 ml wody
Jak krok po kroku przygotować domowy pasztet pieczony?
Jak krok po kroku przygotować domowy pasztet pieczony?123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: Makowiec z kratkąPolsat