Reklama

Reklama

Kotlety z kalafiora

Powstają błyskawicznie - z kilku składników. Sprawdzą się jako szybki, nie tylko piątkowy, obiad.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 niepełna szklanka bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, odrobina papryki słodkiej lub ostrej
  • olej do smażenia

1. Kalafiora oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.

2. Różyczki odcedzamy i rozgniatamy widelcem, pozostawiamy do wystygnięcia.

3. Wystudzoną masę kalafiorową łączymy z jajkiem i przyprawami, mieszamy. Z masy formujemy płaskie kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, aż się lekko zrumienią. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje