Kotlety z kalafiora

Aktualizacja

Kotlety z kalafiora powstają błyskawicznie - wystarczy kilka składników i chwila przygotowań, a domownicy będą zachwyceni. Jeśli chcesz przygotować tani obiad bez mięsa, kotlety z kalafiora to doskonały pomysł!

Kotlety z kalafiora to lekkie danie, które będzie smakować nie tylko wegetarianom
Kotlety z kalafiora to lekkie danie, które będzie smakować nie tylko wegetarianom123RF/PICSEL

Kotlety z kalafiora - wykonanie:

1. Kalafiora oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku. Warzywa na kotlety z kalafiora powinny być ugotowane do miękkości.

2. Różyczki odcedzamy i rozgniatamy widelcem na masę na kotlety z kalafiora, pozostawiamy do wystygnięcia.

3. Wystudzoną masę kalafiorową łączymy z jajkiem i przyprawami, mieszamy. Z masy formujemy płaskie kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, aż kotlety z kalafiora lekko się zrumienią.

Przepis na stripsy kalafioroweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas