Kumpir po grecku

Aktualizacja

Kumpir po grecku, czyli polski ziemniak, turecki przepis i greckie warzywa. Brzmi dziwnie? Ale za to jak smakuje! Kumpir po grecku z pewnością ci posmakuje!

Kumpir po grecku z dodatkiem południowych warzyw
Kumpir po grecku z dodatkiem południowych warzyw123RF/PICSEL

Kumpir po grecku - przygotowanie

Ziemniaka przekrój na pół, podgotuj w osolonej wodzie i zapiecz z dodatkiem masła w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gorący wyłóż na talerz lub miskę, posyp tartym serem i ugnieć widelcem. 

Warzywa i ser feta pokrój w kostkę, wymieszaj. Ziemniak polej sosem czosnkowym i posyp dodatkami.

Co jeszcze wyczarujesz z ziemniaków? Sprawdź!

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas