Reklama

Reklama

Kumpir po grecku

Kumpir po grecku, czyli polski ziemniak, turecki przepis i greckie warzywa. Brzmi dziwnie? Ale za to jak smakuje! Kumpir po grecku z pewnością ci posmakuje!

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • jeden bardzo duży ziemniak
  • masło
  • tarty ser
  • sos czosnkowy
  • oliwki
  • czerwona cebula
  • ser feta
  • pomidor
  • ogórek

Kumpir po grecku - przygotowanie

Ziemniaka przekrój na pół, podgotuj w osolonej wodzie i zapiecz z dodatkiem masła w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gorący wyłóż na talerz lub miskę, posyp tartym serem i ugnieć widelcem. 

Warzywa i ser feta pokrój w kostkę, wymieszaj. Ziemniak polej sosem czosnkowym i posyp dodatkami.

Co jeszcze wyczarujesz z ziemniaków? Sprawdź!

Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym


Reklama

Najlepsze potrawy z ziemniaków

Zobacz także:




Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy