Lazania z łososiem
Znudziła ci się tradycyjna lazania? Lazania z łososiem jest odpowiedzią! Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że na stałe zagości w twojej kuchni! Lazania z łososiem zachwyci wszystkich domowników.
Składniki
- 1 kg szpinaku
- po 4 łyżki mąki i masła
- po 1 szkl. bulionu, mleka oraz białego wina
- 70 dag filetów z łososia
- sok z 1/2 cytryny
- 1 cebula
- 8 płatów lasagne
- po 10 dag żółtego sera oraz mozzarelli
- 8 pomidorków
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy
- tłuszcz do formy
Lazania z łososiem - przygotowanie
Przygotuj sos beszamelowy: Stop masło, oprósz mąka i krótko smaż. Dolej bulion, mleko i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem.
Rybę opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem, a następnie skrop sokiem z cytryny.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż umyty szpinak. Duś przez około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Zetrzyj sery. Natłuść formę. Na spód wylej trochę beszamelu. Ułóż na przemian: makaron, szpinak i łososia. Każdą warstwę polej sosem. Posyp serami. Obłóż pomidorkami.
Piecz ok. 40 minut w temp. 175 st.
Smacznego!
Poznaj też inne smaki z naszej bazy przepisów:
Zobacz również: