Makaron z sosem paprykowo-serowym

Szybko i smacznie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek zielonej cebulki
  • Pół pęczka tymianku
  • Zielona papryczka chili
  • 400 g makaronu
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 g sera robiola
  • 150 g śmietany kremówki
  • Pieprz

Przygotowanie:

Paprykę, cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę. Zieloną cebulkę i tymianek pokroić. Chili wypestkować i również drobno pokroić. Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Paprykę, czosnek i cebulę smażyć ok. 5 minut. Dodać zieloną cebulkę, chili i tymianek. Dodać 150 g sera robiola i śmietanę. Makaron odcedzić i 150 ml wody spod makaronu dodać do sosu i gotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać z sosem. Podawać posypany serem robiola. Dekorować tymiankiem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas