Marynata do karkówki. Znajomi nigdy nie zapomną twojego grilla

Karkówka z grilla w miodzie i musztardzie
Karkówka z grilla w miodzie i musztardzie123RF/PICSEL

Przepis na marynatę do karkówki z grilla

  • łyżka stołowa miodu,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 3 ząbki czosnku, 
  • 3 łyżki oliwy lub oleju. 

Karkówka z grilla w miodzie i musztardzie

  • Pokrój karkówkę w plastry (grubość zależy od twoich upodobań) i lekko rozbij je tłuczkiem do mięsa. 
  • Czosnek przeciśnij przez praskę lub zetrzyj na tarce. Wymieszaj: miód, musztardę, czosnek i olej. 
  • Zalej karkówkę marynatą. Zwróć uwagę, by każdy plaster nią opływał. 
  • Włóż do lodówki na noc. 
  • Godzinę przed planowanym grillem wyjmij mięso z chłodziarki. 
  • Wrzuć na ruszt i ciesz się wspaniałym smakiem.
Karkówka z grilla w marynacie miodowo-musztardowej doskonale smakuje z sałatkami wiosennymi
Karkówka z grilla w marynacie miodowo-musztardowej doskonale smakuje z sałatkami wiosennymi123RF/PICSEL

Jak podawać karkówkę w marynacie miodowo-musztardowej?

„Ewa gotuje”: Karkówka z kociołkaPolsatPolsat