Nadaje się nie tylko do sernika. Smaczne pomysły na zużycie sera z wiaderka

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Pasta do chleba to idealny wybór pożywne śniadanie. Przygotuj ją z nieoczywistym produktem
Pasta do chleba to idealny wybór pożywne śniadanie. Przygotuj ją z nieoczywistym produktem123RF/PICSEL

Biały ser z wiaderka — wygodny i uniwersalny

Choć niektórzy są zadeklarowanymi fanami tradycyjnego białego sera, twaróg z wiaderka cieszy zabieganych kucharzy gładką konsystencją
Choć niektórzy są zadeklarowanymi fanami tradycyjnego białego sera, twaróg z wiaderka cieszy zabieganych kucharzy gładką konsystencjąirinakch123RF/PICSEL

Tak zagęścisz sos i zupę

Zobacz również:

    Pasta serowa do kanapek

    Prosty przepis na kluski leniwe z serem z wiaderka

    Twaróg to kluczowy składnik klusek leniwych. Wykorzystaj w przepisie ser z wiaderka
    Twaróg to kluczowy składnik klusek leniwych. Wykorzystaj w przepisie ser z wiaderka123RF/PICSEL
    • 250 g sera z wiaderka,
    • 1 jajko,
    • 1 szklanka mąki pszennej,
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    • 1 łyżeczka soli.
    1. Twaróg z wiaderka wymieszaj z jajkiem i solą.
    2. Mąkę przesiej przez sito.
    3. Masę serową przełóż na stolnicę i połącz z mąką. Zagniataj do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
    4. Uformuj wałek i delikatnie rozpłaszcz go dłonią. Pokrój na nieduże kawałki.
    5. Kluski leniwe gotuj w osolonym wrzątku przez 30 sekund od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
    6. Wyjmuj je przy pomocy łyżki cedzakowej i podawaj z wybranymi dodatkami.
    „Ewa gotuje”: Pierogi z wędzonym twarogiemPolsatPolsat