Najlepszy sposób na pastę jajeczną. Wystarczy dodać łyżeczkę, wyjdzie idealnie kremowa

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Pasta jajeczna ze świeżym pieczywem smakuje najlepiej
Pasta jajeczna ze świeżym pieczywem smakuje najlepiej123RF/PICSEL

Idealnie kremowa pasta jajeczna. Dodaj śmietany 

Pasta jajeczna
Pasta jajeczna123RF/PICSEL

Przyprawy, które zmienią smak pasty jajecznej

  • słodka lub wędzona papryka - zapewni delikatną słodycz lub nada dymnego aromatu
  • kurkuma - pasta będzie miała złocisty kolor i lekki posmak goryczki
  • czosnek - doda paście lekkiej ostrości
  • koperek - wprowadza delikatny, ziołowy aromat, który świetnie pasuje do jajek i nadaje paście świeżości
  • kminek mielony - doda nutkę korzennego smaku 

Pasta jajeczna składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu lub śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Pasta jajeczna przygotowanie

  1. Jajka ugotować, obrać i przetrzeć przez sito. 
  2. W osobnej miseczce wymieszać majonez z musztardą, a następnie dodać do jajek i delikatnie wymieszać.
  3. Dodać posiekany szczypioek, doprawić solą i pieprzem.
  4. Delikatnie wymieszać. 
Jak ugotować jajka?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?