Naleśniki zawsze wychodzą idealnie. Z tego przepisu korzysta Magda Gessler

Ciasto na naleśniki można przygotować na wiele sposobów. Magda Gessler zdradza swój!
Ciasto na naleśniki można przygotować na wiele sposobów. Magda Gessler zdradza swój!123RF/PICSEL

Jak zrobić idealne naleśniki? Magda Gessler zwraca uwagę na ten szczegół

Istnieje prosty sposób na to, by naleśniki zawsze wychodziły puszyste
Istnieje prosty sposób na to, by naleśniki zawsze wychodziły puszyste123RF/PICSEL

Naleśniki z przepisu Magdy Gessler. Zawsze wychodzą idealne

Składniki

  • Mąka (180 g mąki)
  • Mleko (szklanka)
  • Masło klarowane (około 50 g)
  • Szczypta cukru
  • 3-4 łyżki wody
  • 3 jajka
  1. Restauratorka radzi, by na początku przesiać mąkę przez sitko. Później powinniśmy dodać szklankę mleka i delikatnie wymieszać całość, by powstała masa o jednolitej, gładkiej konsystencji.
  2. Następnie do powstałej masy dodajemy szczyptę cukru oraz trzy jajka (ogrzane do temperatury pokojowej). Całość znów delikatne mieszamy. 
  3. Później do wymieszanych składników powinniśmy dodać odrobinę wody (sprawdzając konsystencję) oraz roztopione masło klarowane. Całość znów delikatnie mieszamy.
  4. Tak wykonana masa sprawi, że ciasto naleśnikowe będzie jędrne i puszyste! Oczywiście pod warunkiem, że kolejność dodawana poszczególnych składników będzie zachowana. 
Magda Gessler zdradza przepis na idealne naleśniki. Restauratorka apeluje: ważna jest kolejność dodawania składników
Magda Gessler zdradza przepis na idealne naleśniki. Restauratorka apeluje: ważna jest kolejność dodawania składników123RF/PICSEL
Jak zrobić cukiniowe naleśniki?Interia KulinariaInteria Kulinaria