Nalewka z żurawiny. Przeciwbakteryjna i regulująca ciśnienie

Niewielka ilość nalewki z żurawiny delikatnie obniża ciśnienie krwi
Niewielka ilość nalewki z żurawiny delikatnie obniża ciśnienie krwi123RF/PICSEL
  • Nalewka z żurawiny zalecana jest osobom zmagającym się z zapaleniem pęcherza moczowego. 
  • Napoju tego nie mogą pić kobiety w ciąży czy osoby mające kamicę nerkową.
  • Sprawdzony przepis jest gwarancją tego, że nalewka z żurawiny będzie wyborna.

Właściwości nalewki z żurawiny

Wsparcie w czasie przeziębienia

Na przeziębienie stosować można także niewielkie ilości nalewki z żurawiny
Na przeziębienie stosować można także niewielkie ilości nalewki z żurawiny123RF/PICSEL

Usprawnienie pracy pęcherza

Pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy

Nalewka z żurawiny ma korzystny wpływ na serce
Nalewka z żurawiny ma korzystny wpływ na serce123RF/PICSEL

Jak przygotować nalewkę z żurawiny?

Przygotowanie nalewki z żurawiny nie jest skomplikowane
Przygotowanie nalewki z żurawiny nie jest skomplikowane123RF/PICSEL
  • 1 kg owoców żurawiny, 
  • 1/2 litra wódki,
  • 1 litr spirytusu,
  • 1/2 kg cukru,
  • 1/2 laski wanilii.
  1. Zebraną żurawinę włóż na dwa dni do zamrażarki. Po tym czasie wyjmij ją i poczekaj, aż się rozmrozi.
  2. Owoce zmiksuj i przełóż do słoików, a następnie zalej spirytusem i wódką. Dołóż wanilię, cukier i dokładnie wymieszaj. Szczelnie zamknij i pozostaw na miesiąc w suchym i ciepłym miejscu. Co kilka dni wstrząśnij słojem.
  3. Po upływie czasu przecedź specyfik i przefiltruj kilka razy przez gazę. Dopiero wtedy przelej ją do mniejszych butelek. Gotowe!
Dieta przy anemii. Warto pamiętać o witaminie CInteria.tv