Nie lubisz wątróbki? Po tym przepisie zmienisz zdanie

Wątróbka to prawdziwa bomba witaminowa
Wątróbka to prawdziwa bomba witaminowa123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść wątróbkę?

Zobacz również:

    Przed smażeniem wątróbki, musimy ją dokładnie umyć i usunąć z niej wszelkiego rodzaju żyłki i zanieczyszczenia
    Przed smażeniem wątróbki, musimy ją dokładnie umyć i usunąć z niej wszelkiego rodzaju żyłki i zanieczyszczenia123RF/PICSEL

    Przepis na pyszną wątróbkę

    • wątróbka drobiowa - 250 g
    • cebula - 1 szt.
    • świeży rozmaryn - 4 gałązki
    • czosnek - 1 ząbek
    • pieprz - 1 szczypta
    • olej roślinny - do smażenia
    • czerwone jabłka - 2 szt.
    • miód - 1 łyżka
    • papryczka chili - 1 szt.
    • ocet balsamiczny - 50 ml
    • zimne masło - 40 g
    • sól - 1 szczypta
    Wątróbka doskonale smakuje z cebulą i jabłkiem
    Wątróbka doskonale smakuje z cebulą i jabłkiem123RF/PICSEL
    Karol Okrasa zdradza swój przepis na miękką i aromatyczną wątróbkę drobiową
    Karol Okrasa zdradza swój przepis na miękką i aromatyczną wątróbkę drobiowąArtur PodlewskiAKPA
    Miód w połączeniu z octem balsamicznym i masłem sprawi, że uzyskamy pyszną galurę, w której wykapiemy naszą wątróbkę
    Miód w połączeniu z octem balsamicznym i masłem sprawi, że uzyskamy pyszną galurę, w której wykapiemy naszą wątróbkę123RF/PICSEL
    "Wydarzenia": Niezjedzoną, świeżą żywność można zostawić w miejskich jadłodzielniach Polsat NewsPolsat News