Nie popełniaj tego kulinarnego błędu! Gulasz za każdym razem wyjdzie gorzki

Jeden błąd może zmienić smak gulaszu
Jeden błąd może zmienić smak gulaszu123RF/PICSEL

Ten błąd niszczy smak gulaszu

Zobacz również:

    Przepis na aromatyczny gulasz wieprzowy

    Gulasz mięsny to potrawa, która z powodzeniem wystarczy na kilka dni
    Gulasz mięsny to potrawa, która z powodzeniem wystarczy na kilka dni123RF/PICSEL
    • 1 kg łopatki wieprzowej,
    • 1 mała cebula,
    • 2 ząbki czosnku,
    • 2 łyżki oliwy,
    • 1 łyżka masła,
    • 250 ml bulionu,
    • 2 marchewki,
    • 1 por,
    • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    • 3 liście laurowe,
    • 3 ziela angielskie,
    • 1 łyżeczka majeranku,
    • ½ łyżeczki papryki ostrej, papryki słodkiej, oregano, soli i pieprzu,
    • 1 łyżka mąki.
    1. Mięso dokładnie myjemy, odciskamy w ręcznik papierowy i kroimy na 1,5 cm kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie drobno kroimy. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, a następnie podsmażamy na niej cebulę i czosnek. Zwiększamy ogień i dodajemy mięso oraz pokrojonego pora i cienkie plastry marchewki. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
    2. Gdy mięso będzie dokładnie obsmażone z każdej strony, dodajemy koncentrat, masło oraz przyprawy. Smażymy przez kilka minut i zalewamy gorącym bulionem. Ustawiamy najmniejszy ogień i gotujemy przez 90 minut lub do momentu uzyskania całkowitej miękkości mięsa.
    3. Aby zagęścić powstały sos, dodajemy do niego dwie łyżki mąki dokładnie wymieszane z łyżką wody. Wlewamy do garnka i całość doprowadzamy do wrzenia. Gotowe danie podajemy z kaszą, ryżem, ziemniakami oraz ulubionymi dodatkami.
    4. Tak przygotowany gulasz to propozycja jedzeniowa na kilka dni. Świetnie smakuje odgrzewany - każdego dnia nabiera więcej smaku. Z powodzeniem możemy go zawekować lub zamrozić.
    Gulasz z dynią - przepis nie tylko na jesieńInteria KulinariaInteria Kulinaria
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?