Niezawodny przepis Magdy Gessler na ogórki kiszone. Podstawą tajemniczy składnik

Jak zrobić ogórki kiszone? Niezawodny przepis Magdy Gessler (fot. EastNews/Artur Zawadzki/REPORTER)
Jak zrobić ogórki kiszone? Niezawodny przepis Magdy Gessler (fot. EastNews/Artur Zawadzki/REPORTER)123RF/PICSEL

Tradycyjne ogórki kiszone. Jak kisić, żeby były twarde?

Zobacz również:

    Jak zrobić dobre ogórki kiszone w słoikach? Magda Gessler radzi

    Jak zrobić dobre ogórki kiszone w słoikach? Magda Gessler radzi
    Jak zrobić dobre ogórki kiszone w słoikach? Magda Gessler radzi123RF/PICSEL

    Ogórki kiszone: przepis. Tak robi je Magda Gessler

    • około 2 kg niewielkich ogórków gruntowych,
    • kilka kwiatów kopru (jeden na każdy słoiczek),
    • ząbki czosnku (po dwa na każdy słoiczek),
    • korzeń chrzanu (po kawałku na każdy słoiczek),
    • liście czarnej porzeczki (dwa na słoik),
    • liście wiśni (po jednym na słoik),
    • solankę (na jeden litr wody dwie płaskie łyżki soli).
    Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwościInteria.tv