Odgrzewasz te produkty na drugi dzień? Kłopoty z żołądkiem gwarantowane

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Hahaha
haha
70
Udostępnij
Sprawdź, których potraw lepiej nie odgrzewać kolejnego dnia
Sprawdź, których potraw lepiej nie odgrzewać kolejnego dnia123RF/PICSEL
  • Podgrzewanie wstępnie przetworzonego mięsa w mikrofalówce lub w zbyt niskiej temperaturze prowadzi do utleniania się cholesterolu, a to w efekcie wywołuje problemy z sercem.
  • Dietetycy i eksperci ostrzegają przed zbyt częstym podgrzewaniem oraz odgrzewaniem świeżych grzybów. Nie ma jednak przeciwwskazań odnoszących się do wcześniej mrożonych, suszonych lub konserwowanych okazów.
  • Bakterie Bacillus cereus rozwijające się na ugotowanym dzień wcześniej ryżu powodują, że staje się on niezdatny do jedzenia. Nawet bardzo wysoka temperatura nie będzie w stanie się ich pozbyć.

Dania z kurczaka

Ugotowane ziemniaki

Zjedzenie niewłaściwie przechowywanych ugotowanych ziemniaków może wywołać problemy z żołądkiem
Zjedzenie niewłaściwie przechowywanych ugotowanych ziemniaków może wywołać problemy z żołądkiem123RF/PICSEL

Ryż

Ciężkostrawne grzyby

Lepiej zrezygnować z odgrzewania grzybów na drugi dzień
Lepiej zrezygnować z odgrzewania grzybów na drugi dzień123RF/PICSEL
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Syndrom ugotowanego ryżu. Bakteriom wystarczą dwie godziny
      Syndrom ugotowanego ryżu. Bakteriom wystarczą dwie godzinyInteria.tv
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      52
      Super
      relevant
      6
      Hahaha
      haha
      7
      Szok
      shock
      3
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      2
      Lubię to
      like
      Hahaha
      haha
      70
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na