Reklama

Reklama

Ogórki w occie

Wyborne warzywa, bez których kuchnia polska nie może się obejść! Doskonale nadają się do robienia przetworów - a można je przygotować na wiele sposobów: od najpopularniejszych kiszonych, przez wersje słodkie, pikantne czy klasyczne - w occie. Właśnie na te ostatnie przygotowaliśmy poradnik dla wszystkich, który dopiero zaczynają swoją przygodę z przetworami z ogórków: oto tradycyjny przepis na ogórki w occie do słoików.

Składniki

  • 1 kg ogórków gruntowych
  • szklanka ciepłej wody
  • szklanka octu
  • 6 łyżek cukru
  • pęczek przypraw do ogórków
  • 0,5 marchewki
  • 0,5 cebuli

Tradycyjne ogórki w occie przygotujesz szybko, a zawsze warto mieć je w domowej spiżarce. Jak wygląda cały proces?

Sprawdź również nasz przepis na klasyczne ogórki kiszone.
Wielu fanów mają domowe ogórki babuni.
Do obiadu polecamy orzeźwiającą sałatkę z ogórków.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Ogórki w occie | domowe przetwory | ogórki kwaszone

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje