Ogórki w occie

Wyborne warzywa, bez których kuchnia polska nie może się obejść! Doskonale nadają się do robienia przetworów - a można je przygotować na wiele sposobów: od najpopularniejszych kiszonych, przez wersje słodkie, pikantne czy klasyczne - w occie. Właśnie na te ostatnie przygotowaliśmy poradnik dla wszystkich, który dopiero zaczynają swoją przygodę z przetworami z ogórków: oto tradycyjny przepis na ogórki w occie do słoików.

Zazwyczaj ogórki kisimy, ale z octem są równie pyszne
Zazwyczaj ogórki kisimy, ale z octem są równie pyszne123RF/PICSEL

Tradycyjne ogórki w occie przygotujesz szybko, a zawsze warto mieć je w domowej spiżarce. Jak wygląda cały proces?

Tradycyjny przepis na ogórki w occieInteria Kulinaria

Sprawdź również nasz przepis na klasyczne ogórki kiszone.
Wielu fanów mają domowe ogórki babuni.
Do obiadu polecamy orzeźwiającą sałatkę z ogórków.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas