Ogórki w occie
Wyborne warzywa, bez których kuchnia polska nie może się obejść! Doskonale nadają się do robienia przetworów - a można je przygotować na wiele sposobów: od najpopularniejszych kiszonych, przez wersje słodkie, pikantne czy klasyczne - w occie. Właśnie na te ostatnie przygotowaliśmy poradnik dla wszystkich, który dopiero zaczynają swoją przygodę z przetworami z ogórków: oto tradycyjny przepis na ogórki w occie do słoików.

Składniki
- 1 kg ogórków gruntowych
- szklanka ciepłej wody
- szklanka octu
- 6 łyżek cukru
- pęczek przypraw do ogórków
- 0,5 marchewki
- 0,5 cebuli
Tradycyjne ogórki w occie przygotujesz szybko, a zawsze warto mieć je w domowej spiżarce. Jak wygląda cały proces?
Sprawdź również nasz przepis na klasyczne ogórki kiszone.Wielu fanów mają domowe ogórki babuni.Do obiadu polecamy orzeźwiającą sałatkę z ogórków.