Pasta jajeczna będzie pyszna i kremowa. Zjesz bez wyrzutów sumienia

"Odchudzona" pasta jajeczna smakuje pysznie
"Odchudzona" pasta jajeczna smakuje pysznie123RF/PICSEL

Czy pasta jajeczna jest zdrowa?

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria KulinariaInteria Kulinaria

Dodatki mają znaczenie

Bazą pasty jajecznej nie musi być kaloryczny majonez
Bazą pasty jajecznej nie musi być kaloryczny majonez123RF/PICSEL

Czym zastąpić majonez w paście z jajek?

  • 8 ugotowanych na twardo jaj
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki ulubionej musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  1. Jajka pokrój drobno i rozgnieć widelcem. Możesz je także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  2. Szczypior umyj, osusz i posiekaj. Dorzuć do jajek.
  3. Dodaj jogurt, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Pasta jest już gotowa.

Pasta jajeczna niejedno ma imię