Pasta jajeczna z pysznym dodatkiem. Klasyk wzbogacony nowym smakiem

Przygotowanie pasty jajecznej jest niezwykle proste i zajmuje niewiele czasu
Przygotowanie pasty jajecznej jest niezwykle proste i zajmuje niewiele czasu123RF/PICSEL

Pasta jajeczna na śniadanie. Wartościowe smarowidło

Zobacz również:

    Przepis na pastę jajeczną z pomidorami

    Pasta jajeczna
    Pasta jajeczna123RF/PICSEL
    • 5 ugotowanych jajek na twardo, 
    • suszone pomidory (4-5 sztuk),
    • 2 łyżki majonezu,
    • 1 łyżeczka musztardy,
    • sól,
    • pieprz.
    1. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka należy pokroić w drobną kostkę. Można je również zetrzeć na tarce, by pasta miała inną konsystencję.
    2. Suszone pomidory odsączyć z oleju i drobno posiekać.
    3. Pokrojone składniki przełożyć do miski, dodać majonez lub opcjonalnie jogurt naturalny i musztardę.
    4. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?