Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami: Sycące śniadanie lub ekspresowa kolacja

Jak przygotować apetyczną pastę jajeczną z suszonymi pomidorami?
Jak przygotować apetyczną pastę jajeczną z suszonymi pomidorami?123RF/PICSEL

Jak ugotować i przechowywać jajka na twardo?

Zobacz również:

    Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami - co kupić?

    Pasta jajeczna umili nam poranne posiłki
    Pasta jajeczna umili nam poranne posiłkiINTERIA.PL
    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 3 średniej wielkości suszone pomidory z zalewy
    • szczypta soli, pieprzu i kurkumy
    • posiekany szczypiorek lub listki bazylii

    Ekspresowe przygotowanie domowego smarowidła

    1. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, a następnie zalewamy je zimną wodą i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.
    2. Jajka obieramy, siekamy w drobną kostkę, wrzucamy do miski i dodajemy jogurt, majonez, musztardę oraz suszone pomidory.
    3. Całość rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę. Gotową pastę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną kurkumy dla podbicia koloru.
    4. Smarowidło podajemy na świeżym pieczywie, posypane posiekanymi ziołami. Smacznego!
    „Ewa gotuje”: Jajka po tureckuPolsat