Pięć najzdrowszych kiszonek. Bez trudu zrobisz je w domu

Oprócz kultowych ogórków i kapusty do kiszenia nadaje się szereg warzyw z wysoką zawartością wody i cukru
Oprócz kultowych ogórków i kapusty do kiszenia nadaje się szereg warzyw z wysoką zawartością wody i cukruPixabay.com

Kiszonki dla zdrowia

Zobacz również:

    Jakie warzywa nadają się do kiszenia?

    • buraki,
    • kalafiory,
    • rzodkiewki,
    • pomidory,
    • marchewki,
    • cukinia,
    • biała rzodkiew,
    • czosnek,
    • cebula,
    • papryka.

    Które owoce warto zakisić?

    • cytryny
    • śliwki,
    • jabłka,
    • gruszki.

    Jak zabrać się do kiszenia?

    Zalewa z ogórków konserwowych uzupełnia elektrolity w organizmie
    Zalewa z ogórków konserwowych uzupełnia elektrolity w organizmiePicsel123RF/PICSEL

    Kiszone buraki

    Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria KulinariaInteria Kulinaria

    Kiszone cytryny

    Solone cytryny z goździkami
    Solone cytryny z goździkami123RF/PICSEL

    Kiszone pomidory

    Kiszone pomidory są pysznym i zdrowym dodatkiem do wielu potraw
    Kiszone pomidory są pysznym i zdrowym dodatkiem do wielu potrawPicsel123RF/PICSEL

    Kiszone śliwki

    Kiszone śliwki doskonale pobudzają trawienie
    Kiszone śliwki doskonale pobudzają trawienie 123RF/PICSEL

    Kiszone kalafiory

    Kalafior - dobry dla całej rodziny
    Kalafior - dobry dla całej rodziny123RF/PICSEL