Piersi z kurczaka z szynką i serem

Pierś z kurczaka to podstawowy składnik w polskiej kuchni. Da się z niej przygotować mnóstwo pysznych dań, choć najczęściej przyrządzamy z nich delikatne kotlety drobiowe, przypominające klasyczne schabowe. U nas przepis na smażone piersi z kurczaka z odrobiną sera i szynki - dzięki tym prostym dodatkom całość nabiera niesamowitego smaku i aromatu. Wystarczy parę chwil, by je przygotować!

Delikatna pierś idealnie komponuje się z wyrazistym nadzieniem
Delikatna pierś idealnie komponuje się z wyrazistym nadzieniem123RF/PICSEL

Jak usmażyć chrupiące na zewnątrz i aksamitne wewnątrz piersi z kurczaka z szynką i serem? Już wyjaśniamy:

Doskonałe piersi z kurczaka z szynką i seremInteria Kulinaria

Z filetów możesz przygotować również kieszonki z fetą i orzechami.
A co powiesz na aromatyczną pierś kurczaka z pomidorami?
Polecamy też przepis na piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas