Pilaw z indykiem

Aktualizacja

Pilaw z indykiem to tradycyjna potrawa wschodnia dla całej rodziny. Pilaw jest popularną potrawą na Bliskim Wschodzie, w krajach Azji Środkowej i na Bałkanach. Po wstępnych przygotowaniach samo duszenie zajmie ci mniej niż pół godziny. Pilaw z indykiem możesz podać ją z ryżem lub kaszą bulgur - zawsze smakuje znakomicie!

Pilaw z indykiem to potrawa ze Wschodu, po którą coraz częściej sięgają Polacy
Pilaw z indykiem to potrawa ze Wschodu, po którą coraz częściej sięgają Polacy123RF/PICSEL

Pilaw z indykiem - przygotowanie

1. Umyte marchewki obierz na grubej tarce. Możesz pokroić je w słupki. Cebulę obierz i posiekaj, filet opłucz i osusz. Mięso pokrój w kostkę.

2. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj ryż i smaż aż ziarenka ryżu zrobią się szkliste. Dołóż mięso, marchewkę oraz czosnek. Wlej bulion i dokładnie wymieszaj.

3. Całość przypraw do smaku i duś pod przykryciem ok. 25 minut.

Gotowe!

Sprawdź też przepisy na inne dania z dodatkiem drobiu:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomeloPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas