Reklama

Reklama

Pilaw z indykiem

Tradycyjna potrawa wschodnia dla całej rodziny. Możesz podać ją z ryżem lub kaszą bulgur - zawsze smakuje znakomicie!

Składniki

  • 70 dag filetu z piersi indyka
  • 3 duże marchewki
  • 1 duża cebula
  • 4-5 łyżek oleju
  • 2 szkl. ryżu lub kaszy bulgur
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 3 szkl. bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Umyte marchewki obierz na grubej tarce. Możesz pokroić je w słupki. Cebulę obierz i posiekaj, filet opłucz i osusz. Mięso pokrój w kostkę.

Reklama

2. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj ryż i smaż aż ziarenka ryżu zrobią się szkliste. Dołóż mięso, marchewkę oraz czosnek. Wlej bulion i dokładnie wymieszaj. 

3. Całość przypraw do smaku i duś pod przykryciem ok. 25 minut.

Gotowe! 

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

Dowiedz się więcej na temat: Pilaw

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje