Placki z pieczarkami i szpinakiem

Placki z pieczarkami i szpinakiem smakują dobrze na każdy posiłek
Placki z pieczarkami i szpinakiem smakują dobrze na każdy posiłek123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag szczawiu
  • 20 dag szpinaku
  • olej
  • cebula
  • 12 pieczarek
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek
  • granulowany
  • 3 jajka
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • 5 dag parmezanu
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1,5 szklanki mąki
  • łyżeczka kuchennej sody oczyszczonej
  • ostra i słodka papryka w proszku
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
4 osób
"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsatPolsat
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?