Przepis na zupę dyniową. Tak robi ją siostra Anastazja

Przepis siostry Anastazji na zupę dyniową (123RF/materiały prasowe)
Przepis siostry Anastazji na zupę dyniową (123RF/materiały prasowe)123RF/PICSEL
Sposobów przygotowania dyni jest mnóstwo. Popularną opcją jest zupa krem
Sposobów przygotowania dyni jest mnóstwo. Popularną opcją jest zupa krem123RF/PICSEL

Przepis siostry Anastazji na zupę dyniową 

  • 2 kg obranej dyni
  • 2 marchewki
  • 2 l bulionu (ok.)
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 10 dag serka topionego
  • 1 szklanka śmietany 30 proc. (ok.)
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  1. Dynię i marchewki pokroić w kostkę i osobno obsmażyć na oleju. 
  2. Przełożyć do naczynia, zalać bulionem i gotować do miękkości. 
  3. Lekko przestudzić, dodać serek topiony i całość zmiksować. 
  4. Doprawić do smaku. Do gorącego kremu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz śmietanę. Wymieszać.
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?