Puszyste pancakes rozpływają się w ustach. Tak przyrządza je Anna Starmach

Jak zrobić idealne pancakes?
Jak zrobić idealne pancakes?Damian Klamka/East News123RF/PICSEL

Pancakes czy pankejki?

Pankejki znikną do ostatniego okruszka
Pankejki znikną do ostatniego okruszka123RF/PICSEL

Lista potrzebnych składników

  • 250 g mąki pszennej,
  • 50 g cukru pudru,
  • 50 g roztopionego masła,
  • 250 ml maślanki,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej.

Jak zrobić pankejki? Przepis krok po kroku

  • Składniki ciasta umieść w dużej misce.
  • Wymieszaj je przy pomocy miksera lub rózgi.
  • Używając niewielkiej chochli, nabieraj porcje ciasta i smaż je na rozgrzanej patelni teflonowej. Powinny być rumiane i apetyczne. Samo smażenie nie zajmuje dużo czasu - minuta z każdej strony powinna wystarczyć.

Z czym podawać pancakes?

Jak zrobić bezglutenowe naleśniki?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?