Rewelacyjna pasta kanapkowa. Smaczne smarowidło zrobisz w kilka minut

Pasta z czerwonej fasoli jest bogata w błonnik i witaminy z grupy B
Pasta z czerwonej fasoli jest bogata w błonnik i witaminy z grupy B123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść czerwoną fasolę?

Pasta z czerwonej fasoli sprawdzi się na śniadanie
Pasta z czerwonej fasoli sprawdzi się na śniadanie123RF/PICSEL

Przepis na pastę z czerwonej fasoli

  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 suszone pomidory
  • papryka słodka mielona
  • papryka wędzona mielona
  • pieprz cayenne (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
  1. Fasolę odcedź i przepłucz pod wodą.
  2. Przełóż fasolę do miseczki. Dodaj obrany ząbek czosnku i suszone pomidory. 
  3. Składniki przypraw do smaku papryką słodką i wędzoną, a także solą i pieprzem. Opcjonalnie dosyp odrobinę pieprzu cayenne, który doda paście ostrości.
  4. Całość należy dokładnie zblendować i gotowe.
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?